BBCPersian
691K subscribers
89.4K photos
40.2K videos
671 files
94K links
کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام

✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma

اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian

نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com
Download Telegram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻گروهی از فعالان حقوق بشر روز پنجشنبه با تجمع در فرودگاه فرانکفورت، مانع از اخراج یک پناهجوی ایرانی شدند که تقاضای پناهندگی‌او در آلمان رد شده بود.

گفته می‌شود که این پناهجو در حال حاضر در بازداشت پلیس فرودگاه است.

روز پنج‌شنبه ۹ فروردین از ساعاتی قبل از اخراج این پناهجو، فعالان حقوق بشر در فردگاه فرانکفورت آلمان تجمع کردند تا جلوی‌اخراج او را بگیرند.

بامداد اسماعیلی، روزنامه‌نگار ساکن آلمان، می‌گوید تجمع‌کنندگان بنرهایی در دست داشتند و روی یکی از آن‌ها نوشته شده بود: « ایران کشور امنی نیست.»

این پناهجو با نام «احسان» معرفی شده و برادر او در ویدیویی که منتشر کرده گفته که احسان در «آمازون شاغل بوده و درخواست پناهندگی او رد شده است.» گفته می‌شود احسان از سال ۲۰۱۹ در آلمان بوده و تقاضای پناهندگی‌او در همه مراحل رد شده است.

وزرای کشور ایالت‌های فدرال آلمان پس از اعتراضات در ایران تصمیم گرفتند اخراج پناهجویان ایرانی را که درخواست پناهندگی‌شان رد شده متوقف کنند، اما این دستورالعمل در پایان سال ۲۰۲۳ منقضی شد و پس از آن ایالت‌های آلمان دستور توقف اخراج پناهجویان ایرانی را تمدید نکردند.

@BBCPersian
🔻علی خامنه‌ای با زیاد نخاله، دبیرکل جهاد اسلامی فلسطین دیدار کرده و گفت گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی «تا این لحظه پیروز میدان» هستند.

او دو روز پیش هم میزبان اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس بود.

@BBCPersian
🔻سم بنکمن-فرید، که به «سلطان رمزارز» جهان معروف شده بود، برای میلیاردها دلار کلاهبرداری به ۲۵ سال زندان محکوم شد.

قاضی کاپلان پیش از اعلام این مجازات گفت که بنکمن-فرید از خود پشیمانی نشان نداده است.

او پس از اعلام حکم از این میلیاردر سابق پرسید که آیا می‌خواهد شرایط مجازاتش را بخواند، که محکوم پاسخ داد: «نه، ممنون.»

سم بنکمن-فرید بنیانگذار و مدیرعامل بازار رمزارز اف‌تی‌اکس بود.

📸Reuters
https://bbc.in/3IWEckL
@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻فرزند مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، از فشارهای امنیتی برای ورود مهمانان نوروزی به داخل مسجد مکی انتقاد کرد. دو روز پیش خانواده‌های کشته‌های جمعه خونین سال ۱۴۰۱ به دیدن مولوی عبدالحمید رفتند. او در این دیدار گفت که پیش از آن واقعه، کسی تصور نمی‌کرد که مأموران حکومت بتوانند دست به چنین کاری بزنند. در جمعه خونین زاهدان حدود صد نفر کشته شدند. پرهام قبادی گزارش می‌دهد

@BBCPersian
🔻لیزا کورتیس، دستیار پیشین دونالد ترامپ می‌گوید عادی‌سازی روابط واشنگتن و حکومت طالبان، عادی‌سازی رنج زنان این کشور است.

او در مطلبی همراه با هدیه امیری، در نشریه فارین افیرز نوشته‌اند که آمریکا باید با حمایت کامل از تلاش‌های سازمان ملل برای «یک گفتگو فراگیر سیاسی» در میان افغان‌ها و حقوق زنان در مرکز آن، پشتیانی کند.

او که سمت مدیر ارشد جنوب آسیا و آسیای میانه در شورای امنیت ملی آمریکا از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ را نیز داشت در این مطلب تاکید کرده است که «واشنگتن باید تحریم‌های حقوق بشری علیه رهبران طالبان را گسترش داده و با سازمان ملل متحد همکاری کند تا شمار بیشتری از آنها به عنوان تروریست معرفی شوند.»

او نتیجه‌گیری کرده است که آمریکا باید همچنان از به‌رسمیت شناختن رژیم طالبان، تا زمان به‌رسمیت شناختن حقوق زنان، خودداری کند، و واشنگتن نباید برای سرکوب زنان به طالبان «چک سفید» بدهد چراکه گسترش آزار و اذیت زنان به گفته او «به‌ انواع دیگر بنیادگرایی دامن می‌زند.»

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻سازمان ملل هشدار داده که سرعت تولید زباله‌های الکتریکی، خیلی بیشتر از سرعت بازیافت آنهاست، تقریبا پنج برابر. همه ما مقصریم؛ برای انبار کردن کابل‌هایی که استفاده نمی‌کنیم یا وسایل الکتریکی مثل تلفن‌ها قدیمی و کنترل تلویزیون، به این امید که روزی به کار بیایند.هریت برادشاو گزارش می‌دهد.

@BBCPersian
🔻طالبان از توافقات «مهم» تجاری با پاکستان خبر داد

🔻طالبان می‌گوید در گفتگوهای تجاری با هیات پاکستانی در کابل به توافقاتی در زمینه تسهیل تجارت و حمل ونقل کالا میان دو کشور دست یافته است.

هیات وزارت تجارت پاکستان روز دوشنبه وارد کابل شد، هدف این سفر عادی‌سازی روابط تجاری پس از بالاگرفتن تنش‌های سیاسی و تجاری بین دو کشور گفته شد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در اعلامیه‌ای گفته است که در مذاکرات میان نورالدین عزیزی، وزیر تجارت طالبان هیات پاکستانی به ریاست محمد خُرم‌آغا، معاون وزارت تجارت آن کشور انجام شد، و در زمینه‌های ترانزیت بدون موانع، توسعه روابط بانکی میان دو کشور، صادرات زغال سنگ به‌ توافقاتی رسیده‌اند.

در اعلامیه طالبان تاکید شده که در مذاکرات دو روزه در کابل، در مورد «جداسازی سیاست از تجارت» میان کابل و اسلام آباد توافق کرده‌اند.

دو کشور از «تجارت جنس به جنس (بارتر) منصرف شده و روی توسعه روابط بانکی میان دو کشور توافق کردند.» در حالی که نقل و انتقالات بانکی میان افغانستان و خارج به‌خاطر تحریم‌های آمریکا هنوز با مشکلات جدی روبروست.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️ بخوانید.
📸MOIC

https://bbc.in/4cDeIGA
@BBCPersian
💢حمله مسکو؛« دوره سخت» در انتظار مهاجران کشورهای آسیای مرکزی

🖋️لارا گوتزی

🔻در پی حمله مرگبار به سالن کنسرت کروکوس، گزارش‌های زیادی از افزایش ضرب و شتم، خرابکاری و برخوردهای نژادپرستانه با مهاجران کشورهای آسیای مرکزی که در روسیه اقامت دارند به گوش می‌رسد.

چهار شهروند تاجیک به کشتن ۱۴۰ نفر در این حمله متهم شده‌اند و گروه جهادی داعش نیز آن را به عهده گرفته است. چند مظنون دیگر نیز دستگیر شده‌اند که همگی از کشورهای آسیای میانه هستند.

سفارت تاجیکستان در روسیه که افزایش تنش را در پی کشتار مسکو پیش‌بینی کرده بود آخر هفته گذشته از شهروندان خود خواست که تنها در موارد ضروری از خانه‌های خود بیرون بروند.

مهاجران اهل آسیای میانه بخش بزرگی از کارگران مهاجر مقیم روسیه را تشکیل می‌دهند، مخصوصا در بخش‌های حمل‌ونقل، ساختمان و فروشگاهی.

خیلی از آن‌ها پیش از این هم شاهد تبعیض گسترده بودند. پروفسور ادوارد لمون، استاد دانشگاه ای‌ اند‌ ام تگزاس، به بی‌بی‌سی گفت آن‌ها «غالبا با بیگانه‌هراسی گسترده‌ای در جامعه روبه‌رو هستند که به آن‌ها به چشم پست‌ترین طبقه اجتماعی نگاه می‌کند.»

منیژه سنگین، خواننده تاجیک‌تباری که در مسابقات یوروویژن سال ۲۰۲۱ نماینده روسیه بود، «قساوت آشکار» حمله مسکو را محکوم کرد، اما نسبت به «پیامدهایی که بر سر تاجیک‌ها و دیگر ساکنان آسیای میانه آوار خواهد شد» هشدار داد. او در حال حاضر سفیر حسن نیت آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد است.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️ بخوانید.

https://bbc.in/3TWDPx5
@BBCPersian
🔻جمع ملی فرانسه به لایحه‌ای رای داده است که کارفرمایان را از تبعیض علیه کارمندان به خاطر «مدل، رنگ، بلندی و یا بافت مو» منع می‌کند.

این لایحه به کارفرمایان اجازه نمی‌دهد کارمندان خود را مجبور به صاف کردن موهایشان کنند و یا افرادی را که موهای افرو، دردلاک و بافته دارند، برای پوشاندن موهایشان فشار قرار دهند.

در این لایحه همچنین بندهایی در حمایت از افراد بلوند و مو قرمز وجود دارد.

فرانسه تنها کشوری نیست که تبعیض بر اساس مدل موی افراد را نژادپرستی تعبیر می‌کند. نزدیک به ۲۰ ایالت آمریکا هم قوانین اینچنینی را اجرا می‌کنند.

اولیویر سروا، کسی که این لایحه را ارائه کرد، گفت شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد از هر سه زن سیاه‌پوست در ایالات متحده آمریکا، دو نفر موهای خود را برای حضور در یک مصاحبه شغلی تغییر داده‌اند.

آقای سروا همچنین می‌گوید ذهنیت کلی جامعه در مورد موی زنان سیاه‌پوست، «منفی و نامرتب» است.
📸Getty Images
@BBCPersian
🔻محیط‌زیست مازندران اعلام کرده که با توجه به هم‌زمان شدن سیزده‌بدر با سال‌روز درگذشت امام اول شیعیان، ورود مسافران و گردشگران به پناهگاه حیات وحش میانکاله در ۱۳ فروردین ممنوع شده است.
 
در خبر مرتبط دیگر امروز پنجشنبه، ۹ فروردین، اداره میراث فرهنگی و گردشگری آران و بیدگل گفته است که ورود گردشگران به کویر مرنجاب و سیازگه در استان اصفهان از ۱۱ تا ۱۵ فروردین و همزمان با شب‌های قدر، ممنوع شده است.

بیشتر بخوانید:

https://bbc.in/3TAKFH1

📷 IRNA

@BBCPersian
💢بهاری که با «مرگ» برای کولبران نو شد

🖋️فرزاد صیفی‌کاران

🔻«هیج باری همراهش نداشت، نه خلافی کرده بود نه چیزی، بدون هیچ اخطاری به او تیراندازی کردند و گلوله به قلب و ریه‌اش برخورد کرد. بدهکار بود و از روی ناچاری برای کولبری به مرز رفت. یک پسر چهار ماهه دارد و برای لقمه‌ای نان رفته بود، ولی به نا حق کشته شد. همه ما سربازی رفتیم، می‌دانیم باید اول هشدار بدهی، بعد هوایی و بعد به پا شلیک کنی، نه اینکه مستقیم به قلب و ریه بزنی، کولبر است، جنایتکار که نیست...»

این مطلب حاوی تصاویری است که ممکن است برای بعضی آزاردهنده باشد.

این روایت یکی از نزدیکان سوران عبدی، کولبر ۲۲ ساله اهل بانه است که در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی فارسی روایت کرده است.

سوران عبدی دومین کولبری است که بعد از پیمان احمدی، طی تنها یک هفته‌ای که از آغاز ۱۴۰۳ گذشته، بر اثر تیراندازی نیروهای مرزبانی کشته شد.

یکی از نزدیکان سوران عبدی به بی‌بی‌سی فارسی گفت او در حالی که به شدت زخمی شده بود و خون‌ریزی شدیدی داشت به بیمارستان منتقل شد: «حتی دوستان سوران که همراهش بودند بازداشت کردند و نگذاشتند با او به بیمارستان بروند.»

بر اساس تصاویر و ویدیوهایی که به دست بی‌بی‌سی فارسی رسیده، یک گلوله به قلب و یک گلوله هم از پشت به ریه سوران عبدی اصابت کرده است.

به گفته یکی از نزدیکان سوران عبدی، او عاشق بازیگری بود، اما به دلیل فقر هیچ‌گاه نتوانست به صورت جدی این حرفه را دنبال کند.

سوران عبدی سال ۱۳۹۲ در فیلم «بدرود آنالوگ» به کارگردانی هیوا امین‌نژاد بازی کرده بود.

متن کامل خبر را از لینک زیر ⬇️ بخوانید.

https://bbc.in/3TDHcYd
@BBCPersian
🔻سال ۱۴۰۳ هم برای کولبران با مرگ بر اثر تیراندازی، سرمازدگی و سقوط از ارتفاع نو شد.

بر اساس اخبار و آمارمنتشر شده از سوی شبکه حقوق بشر کردستان و کولبرنیوز، از ابتدای سال جدید دست‌کم ۴۹ کولبر در مناطق مختلف مرزهای استان‌های کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی کشته و زخمی شدند.

سال گذشته دست‌کم ۴۴۴ کولبر کشته و زخمی شدند.

ورق بزنید و گزارش فرزاد صیفی‌کاران درباره کولبران را بخوانید.

@BBCPersian
🔻قلدری اینترنتی؛ از هر شش کودک یکی آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده

🔻یک پژوهش بین‌المللی نشان داده است که از هر شش نوجوان تقریبا یک نفر آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده است.

این پژوهش که به سفارش سازمان بهداشت جهانی صورت گرفته همچنین حاکی از افزایش تعداد کودکان سنین دبستانی است که‌ چنین تجربه‌ای داشته‌اند.

در این پژوهش بیش از ۲۷۹ هزار جوان در ۴۴ کشور و منطقه جهان مورد بررسی قرار گرفتند.

در منطقه ولز در بریتانیا ۱۷ درصد از ۳۷ جوانی که بررسی شدند گفتند که آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده‌اند.

این پژوهش با عنوان «نظرسنجی سلامت رفتاری کودکان مدرسه‌ای» منتشر شده و گزارش نتیجه آن نشان می‌دهد که نسبت نوجوانانی که گفته‌اند آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده‌اند در مقایسه با سال ۲۰۱۸ افزایش یافته و از ۱۲ درصد به ۱۵ درصد برای پسران و از ۱۳ درصد به ۱۶ درصد برای دختران رسیده است.

در منطقه انگلستان در بریتانیا که در آن بیش از ۴۲۰۰ جوان مورد بررسی قرار گرفتند، از هر پنج نفر تقریبا یک نفر یعنی ۱۹ درصد گفتند که طی چند ماه گذشته دست‌کم یک یا دوبار هدف آزار و آذیت سایبری بوده‌اند و ۱۱ درصد هم اذعان کردند که خود دیگران را مورد آزار و اذیت سایبری قرار داده‌اند.

در منطقه اسکاتلند بیش از ۴۳۰۰ جوان مورد بررسی قرار گرفتند. از این تعداد، ۱۸ درصد گفتند که آزار و اذیت سایبری را تجربه کرده‌اند و ۱۱ درصد نیز اذعان کردند که عامل آزار و اذیت سایبری دیگران بوده‌اند.

https://bbc.in/4cxTsSJ
@BBCPersian
Audio
📻تنش میان آمریکا و اسرائیل راه به کجا می‌برد؟ و چرا روسیه خشن‌تر می‌شود؟ صفحه دو آخرهفته

رأی ممتنع ایالات متحده که تصویب قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس فوری در غزه را ممکن ساخت، قوت و پایداری روابط آمریکا و اسرائیل را می‌سنجد. گفت و گو با فواز جرجس، حمیدرضا عزیزی و شهرام خلدی، و در روسیه، به دنبال حملۀ مرگبار به تالاری در حومۀ مسکو، نمایش صحنه‌هایی از شکنجه و خشونت، و تقاضای بازگشت حکم اعدام فزونی گرفته. چرا؟

گفت و گو با رجب صفروف، عرفان نوربخش و سرگی مارکوف.

@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
آیا تصویب قطعنامه ای برای آتش بس در غزه نشان از اختلاف میان اسرائیل و آمریکا دارد؟ این یکی از موضوعاتی است که صفحه دو آخر هفته بیست و هشتم مارس/ نهم فروردین به آن می پردازد.

@BBCPersian
Samsung HW-B650: A Powerful Soundbar for an Immersive Audio Experience