BBCPersian
698K subscribers
90.2K photos
40.4K videos
671 files
94.4K links
کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام

✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma

اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian

نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com
Download Telegram
🔻دو منبع آگاه امنیتی به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که حملات اسرائیل در شهر حلب در شمال سوریه در ساعات نخست جمعه ۳۸ کشته، شامل پنج عضو گروه حزب الله، به جا گذاشته است.

ارتش سوریه پیشتر گفت که حملات هوایی اسرائیل در ساعات نخست روز جمعه در نزدیکی شهر شمالی حلب شماری کشته و زخمی به جا گذاشته است.
رسانه‌های دولتی سوریه به نقل از یک مقام نظامی که از او نام برده نشده گفتند که حملات اسرائیل همزمان با حمله پهپادی گروه‌های شورشی در سوریه به اهداف غیرنظامی در حلب و حومه آن روی داد.
ارتش اسرائیل شمار دقیق کشته‌ها و زخمی‌ها را اعلام نکرده است.

در بیانیه ارتش سوریه آمده است: «این تجاوز به شهادت و جراحت شماری از غیرنظامیان و پرسنل نظامی منجر شد و به اموال عمومی و خصوصی خسارت وارد کرد.»
گروه دیدبان حقوق بشر سوریه، که از بریتانیا بر جنگ سوریه نظارت دارد، گفت که حملات اسرائیل علیه انبارهای موشکی متعلق به حزب الله لبنان در محله جبرین در نزدیکی فرودگاه بین المللی حلب صورت گرفت. این گروه افزود که ده ها سرباز کشته یا زخمی شدند.
اسرائیل طبق معمول درباره این حمله اظهار نظر نکرده است.

📸TASNIM
@BBCPersian
✍️بی‌تا ملکوتی, روزنامه‌نگار هنری:

🔹از شروع اعتراضات مردمی به کشته شدن مهسا امینی در شهریور ۱۴۰۱، می‌شود تغییراتی را در سویه‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در جامعه‌ی ایران و حتی ایرانیان مقیم خارج از ایران دید. یکی ازآنها پررنگ شدن نقش ناشران خارج از ایران در معرفی و شناخت ادبیاتی است که قصد دارد بدون طی کردن مراحل گرفتن مجوز از وزارت ارشاد و در حقیقت، بدون سانسور منتشر شود.

🔹توجه هر چه بیشتر نویسندگان، مخاطبان و دوستداران ادبیات به آثاری که از قیچی سانسور در امان مانده اند، سبب شده که ناشران خارج از ایران نیز فعال‌تر شوند و برای انتشار آثار وسواس بیشتری به خرج دهند. و نتیجه‌ این حرکت، آثاری است با کیفیت مطلوب و خواندنی، در این یادداشت نگاهی کوتاه داشته‌ایم به ده کتاب مطرحی که در سال ۱۴۰۲ توسط ناشران خارج از ایران منتشر شده‌اند.

📷BARAN/ MEHRI/ NOGAAM/ NAKOJA/ ASEMANA/ PS752JUSTICE/ AFTAB

https://bbc.in/3xcmcjU
@BBCPersian
🔹دولت ایالات متحده آمریکا یک کمک ۶۰ میلیون دلاری را برای پاکسازی آوار پل بالتیمور، که روز سه‌شنبه توسط یک کشتی کانتینری غول پیکر تخریب شد، تصویب کرده است.
قرار است این کمک مالی به ایالت مریلند داده شود.

با این کمک مالی قرار است بزرگترین جرثقیل در ساحل شرقی آمریکا به بالتیمور فرستاده شود تا به عملیات اضطراری بپیوندد.
مقامات محلی بالتیمور می‌گویند که اولویت در این عملیات، یافتن چهار کارگری است که گمان می‌رود، در پی فروریختن پل، جان خود را از دست داده باشند.

در مرحله دوم هم آنها امیدوارند که کشتی را از زیر خرابه‌های درهم پیچیده پل فرانسیس اسکات کی آزاد کرده و در نهایت، کل کانال را پاکسازی کنند تا امکان از سرگیری کشتیرانی فراهم شود.

بندر بالتیمور یکی از شلوغ‌ترین بنادر ایالات متحده آمریکا است که بسته شدن آن نگرانی‌هایی را در مورد تامین مواد مورد نیاز در سطح جهانی ایجاد کرده است.

📷Getty

@BBCPersian
🔻نزدیکان و دوستان ایوان گرشکویچ، خبرنگار نشریه وال‌استریت ژورنال، اولین سالگرد بازداشت وی در روسیه را گرامی داشته‌اند.

او تنها آمریکایی است که از زمان پایان جنگ سرد توسط مقامات روسیه به جاسوسی متهم شده است.

دولت ایالات متحده آمریکا و وال‌استریت ژورنال این اتهام را رد کرده‌اند.

آنها می‌گویند که مسکو از آقای گرشکویچ به عنوان ابزار چانه زنی استفاده می‌کند.

دانیل، خواهر این روزنامه‌نگار به بی‌بی‌سی گفت که سال سختی را گذرانده‌اند و کنار آمدن با این بلاتکلیفی برایشان سخت بوده است.

به گفته سفیر آمریکا در مسکو، آقای گرشکویچ در سلامت کامل به سر می‌برد.

📷 Reuters
https://bbc.in/3vzXr0v
@BBCPersian
🔹بر اساس گزارش‌ها دست کم ۳۶ نفر در حملات هوایی اسرائیل به نزدیکی شهر حلب، در سوریه کشته شده‌اند.

وزارت دفاع سوریه می‌گوید این حملات در ساعت ۱:۴۵ بامداد به وقت محلی روز جمعه انجام شده و چندین منطقه در حومه حلب هدف قرار گرفته‌اند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا مستقر است هم می‌گوید که هدف‌ این حملات، انبارهای تسلیحاتی «گروه حزب‌الله لبنان» که تحت حمایت ایران قرار دارند، بوده است.

اسرائیل معمولا در مورد حملات انجام شده توسط این کشور در سوریه هیچ اظهار نظری نمی‌کند.

خبرگزاری رویترز به نقل از دو منبع امنیتی گزارش داده است که پنج نفر از نیروهای حزب الله لبنان هم در میان کشته‌شدگان هستند و تعداد کشته‌ها را ۳۸ نفر اعلام کرده است.

وزارت دفاع سوریه می‌گوید در این حمله تعدادی از غیرنظامیان و پرسنل نظامی سوری نیز کشته شده‌اند.

📷 تسنیم

https://bbc.in/3PIafsn
@BBCPersian
🔻 چندین رسانه ایران از جمله خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران، می‌گویند مجید نوری، فرزند حمید نوری در سوئد بازداشت شده است.

این خبرگزاری به نقل از عطیه نوری، دختر حمید نوری نوشته است که برادرش «برای ملاقات با پدرش به سوئد رفته بود».

جزییات بیشتری هنوز از علت بازداشت آقای نوری منتشر نشده و خانم نوری گفته برادر وی توسط «پلیس سوئد» دستگیر شده اما از دلایل آن اطلاعی ندارد.

حمید نوری در ۱۸ آبان سال ۱۳۹۸ به ظن دست داشتن در «جنایت جنگی» و «قتل عمد» با حکم دادگاهی در سوئد دستگیر و پس از برگزاری یک دوره دادگاه طولانی در ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ به حبس ابد محکوم شد و در ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ درخواست فرجام‌خواهی وی رد شد.

📷 Ensafnews / Tasnim
https://bbc.in/3VCxcRu
@BBCPersian
🔹اشراف‌زاده‌ای که به ارتش آزادی‌بخش ایرلند پیوست

🔹«هر چه فکر می‌کنیم به نظرمان باورکردنی نیست – حتی در داستان‌ها هم چنین اتفاقی نمی‌افتد.»

https://bbc.in/49fFzph
@BBCPersian
روسیه یک هيئت متشکل از کارشناسان سازمان ملل را که برای سال‌ها تحریم‌ها علیه کره شمالی را زیرنظر داشتند،‌ منحل کرده است.

این هيئت هفته گذشته اعلام کرد که در حال بررسی گزارش‌هایی است مبنی بر این که روسیه با خرید تسلیحات کره شمالی از جمله موشکهای بالستیک برای استفاده در اوکراین، قوانین را نقض کرده است.

شورای امنیت سازمان ملل از سال ۲۰۰۶، به دلیل برنامه تسلیحات هسته‌ای پیونگ یانگ، مجموعه‌ای از تحریم‌ها را علیه این کشور اعمال کرده است.

این محدودیت‌ها هنوز به قوت خود باقی است، اما هيئتى که برای نظارت بر تخلفات احتمالی از این تحریم‌ها ایجاد شده بود،‌ اکنون منحل شده است.

در رای گیری شورای امنیت سازمان ملل در روز گذشته، روسیه از حق وتوی خود به عنوان یکی از اعضای دائمی این شورا برای جلوگیری از تمدید فعالیت این هيئت استفاده کرد. اما ۱۳ کشور از ۱۴ کشور دیگر عضو به آن رای مثبت دادند. چین هم که نزدیک‌ترین متحد کره شمالی است رای ممتنع داد.

📷رویترز

https://bbc.in/4aRzUHx
@BBCPersian
🔻 مصاحبه عباس موسوی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان با یک خبرنگار خانم بدون حجاب در داخل سفارت ایران باعث اعتراض خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران شده است.

این رسانه در خبری نوشته است انتشار عکسی از این مصاحبه «با واکنش‌های منفی بسیاری از ناحیه دوستداران ایران و‌ جمهوری اسلامی مواجه شده است.»

به نوشته تسنیم، چون این مصاحبه در داخل سفارت ایران انجام شده «به لحاظ حقوقی، داخل سفارت هر کشور، از نظر مقررات و قوانین و مناسبات، به مثابه خاک آن کشور محسوب می‌شود.»

این خبرگزاری در ادامه آورده است: «مسئولان سفارت‌های کشورمان، می‌توانند، و البته بهتر است بگوییم، باید آداب ایران اسلامی را رعایت کنند.»

رسانه سپاه پاسداران نوشته است: «خبرنگار خانم، بدون حجاب، و بدتر از آن، با ظاهری حتی پایین‌تر از پوشش عرفی رسمی خانمها در کشورهایی که رعایت حجاب الزام قانونی نیست، در این گفتگو ظاهر شده است که نوعی اهانت به مناسبات درون خاک ایران محسوب می‌شود».

📷 Tasnim / Social Media
https://bbc.in/3vwqAcQ
@BBCPersian
How to Record Hands-Free on Snapchat