BBCPersian
698K subscribers
90.2K photos
40.4K videos
671 files
94.4K links
کانال رسمی بخش فارسی بی‌بی‌سی در تلگرام

✉️پيام ها و تصاويرتان را به اينجا بفرستيد:
@BBCShoma

اینستاگرام:
www.instagram.com/bbcpersian
فیسبوک:
www.facebook.com/bbcpersian

نشانی وب‌سایت بی‌بی‌سی فارسی:
bbcpersian.com
Download Telegram
🔻فیلم اوپنهایمر، برنده هفت جایزه اسکار که درباره سازنده بمب هسته‌ای است حدود هشت ماه پس از اکران بین‌المللی، در سینماهای ژاپن اکران شد.

اوپنهایمر علیرغم موفقیت عظیم تجاری‌اش، واکنش‌ها و انتقادات بسیاری را در ژاپن برانگیخت. این فیلم همزمان با فیلم کمدی باربی اکران شد و چیزی که به عنوان پدیده «باربنهایمر» شناخته شد به موفقیت هر دو فیلم در گیشه‌های بلیط ‌فروشی کمک کرد.

منتقدان می‌گویند فیلم به گونه‌ای به بازار عرضه شد که بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در اوت ۱۹۴۵ را که در آن صدها هزار نفر کشته شدند، بی‌اهمیت جلوه داد. اکران در ژاپن دو هفته و نیم پس از آن صورت می‌گیرد که اوپنهایمر در اسکار لس‌آنجلس، هفت جایزه از جمله بهترین فیلم، بهترین کارگردانی برای کریستوفر نولان و بهترین بازیگر مرد برای کیلین مورفی را دریافت کرد.
📸Getty
@BBCPersian
🔻رومی القحطانی، به نمایندگی از عربستان سعودی، در مسابقات «دختر شایسته جهان» شرکت خواهد کرد. این اولین بار است که عربستان در این مسابقات نماینده دارد.

خانم القحطانی در ماه‌های اخیر در مسابقات «دختر شایسته آسیا» هم شرکت کرده بود.

روند تغییرات اجتماعی عربستان سعودی در چند سال اخیر بسیار خبرساز بوده است. اخباری نظیر کنسرت اخیر گروه متالیکا در ریاض، همکاری ستاره‌های فوتبال جهان با باشگاه‌های عربستان و سخنان بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربستان، در ارتباط با اختیار زنان در انتخاب پوشش خود، توجه بسیاری را در سراسر جهان به خود جلب کرده است.

در عین حال عربستان همواره مورد انتقاد فعالان حقوق بشر بوده و بسیاری این تغییرات را در تناقض با آنچه در داخل کشور اتفاق می‌افتد می‌دانند.
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔻 این تصاویر از مراسم جشن نوروزی در روستای چیمن در استان کرمانشاه برای بی‌بی‌سی ارسال شده است. 

همزمان با شروع سال ۱۴۰۳ ویدیوهایی از جشن و مراسم نوروزی در بسیاری از شهرهای ایران منتشر شده است که شهروندان با روشن کردن آتش و رقص و پایکوبی مراسم نوروزی را جشن می‌گیرند.

فرستنده این ویدیو نوشته است «با وجود ممانعت ماموران انتظامی از برگزاری جشن‌های نوروزی، این چهارمین مراسم در این شهر بوده است.» او همچنین نوشته است که این مراسم که در روز ۹ فروردین برگزار شده بود با دخالت نیروهای امنیتی ناتمام ماند.

@BBCPersian
🔻خبرگزاری‌های ایران از تلف شدن «ریشا»، شیر نر باغ وحش مشهد خبر داده‌اند.
حدود دوماه پیش، انتشار تصاویری از وضعیت نامساعد «ریشا» در باغ وحش مشهد، موجب شد تا موضوع سلامتی او به موضوعی داغ در شبکه‌های اجتماعی ایرانیان تبدیل شود.
هنوز علت مرگ او مشخص نشده است اما رسانه‌های ایران می‌گویند «ریشا» در طول دوران درمان، دچار عفونت و اسهال دائم بوده است. گفته شده از بدن ریشا نمونه‌برداری شده است تا بتوانند علت دقیق مرگ را مشخص کنند.
تلف شدن این شیر در حالی اتفاق افتاده که دامپزشک اداره کل حفاظت محیط ‌زیست خراسان رضوی، پیشتر با اشاره به تصاویر منتشر شده از نحیف بودن ریشا گفته بود که «این شیر دارای تیپ بدنی لاغر اندام است و از لحاظ رتبه بدنی هیچ‌وقت متوسط یا چاق نبوده است».
@BBCPersian
🔻ریچارد سرا، هنرمند سرشناس ایالات متحده که مجسمه‌های فولادی‌اش در ۵۰ سال گذشته در سراسر جهان ظاهر شده است، در ۸۵ سالگی درگذشت.

سرا که با نام مستعار «شاعر آهن» شناخته می‌شود، با قرار دادن چیدمان‌های ساده اما عظیم صفحات و اشکال عمودی در زمین، به مجسمه‌سازی شکلی دوباره داد.

آثار زنگ‌زده او در شهرهایی از جمله لندن، برلین و نیویورک هستند.

برای بازدیدکنندگان، قدم زدن در داخل مجسمه‌های او می‌تواند طیفی از احساسات را برانگیزد، از آرامش درونی گرفته تا سرکوب فیزیکی.

سرا در سانفرانسیسکو به دنیا آمد، جایی که در کارخانه کشتی‌سازی که پدرش در آن کار می کرد، شاهد فرم‌های فولادی غول‌پیکر بدنه کشتی‌ها بود.

وکیل او به نیویورک تایمز گفت که علت مرگ ذات الریه بوده است. این روزنامه همچنین گزارش داد که او چندین سال پیش به سرطان مجرای اشکی مبتلا شده بود، اما از عمل جراحی برای برداشتن چشم خودداری کرد.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️بخوانید.

📸Getty Images
https://bbc.in/3IYcx2N
@BBCPersian
🔹ساخت «آخرین» قطعه راه آهن کلیدی خواف-هرات برای تکمیل مسیر تجاری افغانستان به بنادر ایران

🔹مقام‌های طالبان قرارداد ساخت بخش تکمیلی راه‌ آهن خواف-هرات با هزینه ۵۳ میلیون دلار امضا کرده است که گفته شده «آخرین» قسمت این پروژه است و با تکمیل آن هرات به راه آهن و بنادر ایران کاملا وصل خواهد شد.

https://bbc.in/3vvpI8s
@BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹سرخط خبرها، جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

@BBCPersian

🔹به سربازان و افسران در ارتش بریتانیا اجازه داده شده که در زمان خدمت ریش بگذارند، اما این ریش و سبیل‌ها باید مرتب و تمیز باشد.

این سیاست قرار است بلافاصله اجرایی شود.

دستورالعمل جدید در پی سال‌ها بحث در مورد سیاست ارتش درباره موهای صورت به اجرا درمی آید.

یک سخنگوی ارتش به بی‌بی‌سی گفته است که این تغییر به دنبال بررسی سیاست ارتش در مورد ظاهر پرسنل صورت می‌گیرد که این بررسی چندین ماه طول کشیده است.

نیروی هوایی سلطنتی بریتانیا از سال ۲۰۱۹ به پرسنل خود اجازه داده بود تا ریش بگذارند و نیروی دریایی سلطنتی هم سال‌هاست که استفاده از ریش و سبیل را مجاز دانسته است.

گمان می‌رود که مقامات ارتش امیدوارند این سیاست جدید بتواند به جذب نیروهای جدید کمک کند.
چندین ارتش خارجی مانند ارتش کشورهای دانمارک، بلژیک و آلمان پیش از این به سربازان خود اجازه داده اند تا ریش بگذارند.

📸 گتی

@BBCPersian
🔹حوزه‌های‌علمیه «لاکچری»؛ ارث پدری یا سوءاستفاده از قدرت روحانیون و بهره بردن از بودجه‌های عمومی؟

🔹انتشار اسنادی از انتقال مالکیت یک باغ ۴۲۰۰ متری به ارزش حدود ۱۰۰۰ میلیارد در جوار حوزه علمیه امام خمینی به موسسه‌ای با سهامداری کاظم صدیقی و پسرانش، با واکنش‌های زیادی رو‌به‌رو شده است. پیش از این هم خبرهایی درباره ساخت و ساز حوزه‌های مجلل از سوی روحانیون نزدیک به حکومت با واکنش‌های منفی جامعه و حتی اقشار مذهبی روبرو شده بود.

✍️شهاب میرزایی, بی‌بی‌سی

https://bbc.in/3TXGmqP
@BBCPersian
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔻از حمله مسلحانه در حومه مسکو که ۱۴۳ کشته برجا گذاشت، یک هفته می‌گذرد. مسئولیت این حمله را داعش بر عهده گرفت، اما روسیه مدعی است که اوکراین هم در حمله به تالار کروکوس دست داشته است. هرچند کی‌یف این اتهام را رد می‌کند. تا حالا ۸ نفر در دادگاهی در روسیه در ارتباط با این حمله تفهیم اتهام شده‌اند، که هفت نفرشان شهروند تاجیکستان هستند. سهراب ضیا به زادگاه یکی از چهار متهم اصلی رفته است.

@BBCPersian
🔻به مناسبت تولد هشتاد سالگی عباس عطار، عکاس معروف ایرانی، گوگل، نشان موتور جستجوی خود را به عکس او تغییر داده است.
عباس عطار، عکاس برجسته ایرانی، سال ۱۳۹۷ در ۷۴ سالگی در اثر بیماری سرطان درگذشت. ‌عباس عطار که به نام کوچکش یعنی عباس شناخته می‌شد، عضو تاثیرگذار آژانس عکاسی مگنوم بود که در طول زندگی حرفه‌ای پربارش از رخدادهای مهمی در سراسر جهان عکس‌هایی به یادماندنی گرفت.
بسیاری از برجسته ترین عکسهای برجای مانده از دوران انقلاب ایران، حاصل تلاش عباس در ثبت رویدادهای آن روزها است که علاوه بر سندیت تاریخی از منظر ارزش بصری نیز بسیار مورد توجه قرار گرفته‌اند .
عباس عطار در سال ۱۳۳۳ ایران را ترک کرد و به همراه خانواده‌اش به الجزایر رفت. هفده سال پس از انقلاب اسلامی به ایران برگشت اما در مواجهه با حملات روزنامه کیهان مجبور شد تا دوباره ایران را ترک کند و در نهایت، در پاریس درگذشت.
📸Google
@BBCPersian
🔻هفت لحظه خبرساز در تاریخ بیت‌کوین


با ارزش‌گذاری‌های رکوردشکن برای سکه‌های دیجیتالی و با انتشار خبر محکومیت سم بنکمن فرید، «سلطان کریپتوی» سابق به ۲۵ سال زندان، بیت‌کوین یک بار دیگر در سرخط خبرها قرار گرفته است. ‎

از زمان ورود بیت‌کوین به اینترنت در سال ۲۰۰۸، این ارز دیجیتال بارها خبرساز بوده و مدام در عناوین خبری ظاهر شده است.

بی‌بی‌سی در این مطلب فهرستی از هفت لحظه جالب‌ توجه در تاریخ پرماجرای قدیمی‌ترین و معروف‌ترین رمزارز را تهیه کرده است.

متن کامل خبر را از لینک زیر⬇️بخوانید.
📸Getty Images
https://bbc.in/4adPz3J

@BBCPersian
How to Watch Stories from Instagram