Ratne_novosti
17.6K subscribers
2.89K photos
1.13K videos
5.61K links
Свет 🌍
Политика 🗞
Новости 📰
На једном месту

👉 https://teleg.eu/ratnenovosti
Download Telegram
🇷🇸Помоћник министра одбране за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић рекао је за РТС да ће између два сајма наоружања "Партнер" развијено је и уведено у употребу око 60 нових система, на овогодишњем сајму биће приказано 26 нових система међу којима је артиљеријски систем "перун"

Такође у понедељак би требало да буде испоручен први од два наручена средња транспортна авиона Ербас Ц-295В Војсци Србије.


Ратне новости
Ново хапшење

🔴 Приведен је С.О у месту Угљаре код Зубиног Потока.Како се наводи у Косовској полицији С.О се није хтео зауставити на захтев полиције те је после краће потере приведен.

Ратне новости
У поноћ истиче рок за исељење ПИО фонда.

🔴Срби су одлучни и остаће вечерас у својим канцеларијама.


Ратне новости
🇷🇸Александар Вучић је током свом обраћања новинарима из Њујорка, поменуо и активности војске.

🔴Нисам наредио подизање борбене готовости то су наше редовне активности. Имали смо у једном тренутку борбену готовост на највиши ниво и ту постоји различите степене и у складу са договором са МО и Генералштабом иде се до одређеног нивоа. То се сада не дешава. Само су редовне активности појачане. Наше је да нашу војску обучавамо, да она буде снажна и да има много више вежби и активности, а уколико дође до повишене борбене готовости бићете обавештени - поручио је председник.

Ратне новости
🇷🇸Дачић је Лаврова упознао са тешком ситуацијом на Косову и Метохији и са константним малтретирањем и прогоном српског народа.

Ратне новости
❗️Истеко је рок који је тзв шиптарски градоначелник дао за исељење ПИО фонда

Ратне новости
❗️ Такозвана косовска полиција је забранила шетњу планинара и рекреативца у Штрпцу.

🔴За данас је планирана шетња планинара и рекреативца из Косовске Митровице, Звечана, Штрпца посвећена дању планинарења забрањена је од тзв косовске полиције.

Ратне новости
🇷🇺Према речима Лаврова, ЕУ не жели да тера своје косовске штићенике да испуне споразум Београда и Приштине.

❗️ ❗️ ЕУ је била гарант и Минских споразума, али, по свему судећи, споразум Београда и Приштине чека иста судбина казао је Лавров.

Ратне новости
❗️ ❗️❗️ тзв Полиција се огласила о нападу на северу Косова у раним јутарњим сатима у недељу, где је један полицајац погинуо, а други је повређен.

Како се наводи у саопштењу полиције, све је почело постављањем два камиона без регистарских ознака на мост на улазу у село Бајнско, који је блокиран.
Шиптарски медији

Ратне новости
‼️ Адм. прелази Јариње и Брњак су затворени

Ратне новости
❗️ Шеф кабинета Вјосе Османи, Бљерим Веља тврди да се 15 километара у унутрашњост КиМ налазе униформисане особе, које су према његовим тврдњама ушле оклопним возилима.

Ратне новости
❗️ Кфор је преузео ситуацију на северу КиМ у селу Бањска.

Ратне новости
❗️ Шиптарски медији саопштили су да су наоружана лица барикадирана и настављају се напади

Ратне новости
❗️❗️ Појачане су снаге тзв косовске полиције и кфора на путу Митровица-Лепосавић односно пут Бањске

Ратне новости
❗️ У станицу Северне Митровице стигао је шеф Еулекса

Ратне новости
❗️ Тзв Савет безбедности Косова заседа у 10 часова
Шиптарски медији

Ратне новости
❗️ Повишена је приправност у Универзитетском клиничком центру Косова, Општој болници у Митровици и у Вучитрну, наводи се у саопштењу
Шиптарски медији

Ратне новости
❗️ Специјални представник Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак дошао је на Косово, пренели су извори портала Дукађини.

Ратне новости
❗️❗️ Кфор и Еулекс нису изразили интересовање за интервисањем јер не представљају посвећеност "суверенитету" на Тзв косовској полицији је да се бави овим случајем
Шиптарски медији

Ратне новости
❗️ Високобезбедносне дипломате комуницирају са Куртијем од раног јутра
Шиптарски медији


Ратне новости
❗️ Амбасада Сједињених Америчких Држава на Косову најоштрије је осудила оркестриране и насилне нападе на Косовску полицију у недељу ујутру, рекавши да починиоци овог напада морају и да ће одговарати.

❗️ ❗️ У реаговању амбасаде наводи се да Косовска полиција има пуну одговорност и да је легитимна за спровођење владавине права према Уставу и законима тзв Косова

Ратне новости
The Best Dell Monitor for Your Needs