TV6🇲🇩
1.77K subscribers
37K photos
5.61K videos
15 files
35.3K links
Открытые новости закрытого TV6 в Молдове.
Сайт - tv6.live
Прислать новость - https://teleg.eu/tv6talkbot
Download Telegram
Тысячи людей перекрыли движение на различных трассах по всей стране в ответ на отказ власти оплатить счета населения за зимние месяцы. Флешмоб был организован сегодня Партией «ШОР».

В пресс-релизе формирования говорится, что «Правительство войны Речан-Санду» отклонило законное требование народа, сформулированное в Резолюции воскресного митинга, которую поддержали около 70 000 участников со всей страны. Люди дали власти ровно сутки – до сегодняшнего дня, 13.00, чтобы получить ответ на требование о полной оплате коммунальных счетов за зимние месяцы.
Forwarded from Богдан Цырдя
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
Игорь Додон, пятый президент Р.Молдова:

Того, что себе позволяет Санду, не позволял даже Плахотнюк.


‼️Он другими способами пытался противостоять протестам, но то, что мы видели вчера, когда людей третьего возраста, наших отцов, матерей, дедушек высаживали из автобусов и заставляли идти пешком из Бельц и так далее - такого ещё никогда не было.

📢Более того, появляется всё больше информации о том, что на вчерашних протестах со стороны полиции были и иностранные граждане. Если это подтвердится - это грубое нарушение всех законов Молдовы и настоящее предательство, и все, кто к этому причастен, обязательно за это ответят.

‼️Призываю власти одуматься. Люди имеют право на мирные протесты.

‼️А граждан призываю сплотиться и делать всё возможное, чтобы противостоять этому режиму.

‼️Если нет возможности приехать в Кишинёв, можно протестовать в своём населённом пункте. Не нужно бояться. Нужно идти вперёд.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
"Jos Maia Sandu" a sunat astăzi și la Dondușeni.
Столичный градоначальник Ион Чебан предложил ограничить максимальную скорость автомобилей в историческом центре столицы 30-ю километрами в час. И поручил подготовить соответствующую заявку в Министерство внутренних дел.

Также он считает, что члены правительства, сотрудники аппарата президента и парламента могли бы чаще пользоваться альтернативными видами транспорта. По его словам, благодаря этому чиновники объективнее оценивали бы состояние городской инфраструктуры для обсуждения возможностей ее улучшения.
Președintele Maia Sandu a comentat informația și imaginile potrivit cărora Serviciul de Grăniceri din Ucraina a săpat șanțuri în apropierea liniei de front cu Republica Moldova.

Precizări a făcut și Poliția de Frontieră, care spune că a fost informată despre lucrări, scopul cărora afirmă că e oprirea contrabandei și a trecerii ilegale a frontierei.
Pe masa judecătorilor a ajuns dosarul șoferului care s-ar face vinovat de accidentul de pe Viaduct, în urma căruia o tânără de 25 de ani a rămas fără picioare.

Bărbatul este acuzat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatarea mijloacelor de transport, ce a provocat vătămarea gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii.

El riscă până la 7 ani de închisoare, cu anularea dreptului de a conduce mijloacele de transport.
Compania moldo-rusă Moldovagaz va avea un nou președinte al Consiliului de Supraveghere.

Acest lucru se datorează faptului că Elena Burmistrova, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom și director general al Gazprom Export, se mută în funcția de prim-vicepreședinte al Gazprombank, o companie controlată de holding rusesc de gaze.

Aceste și alte remanieri de personal la Gazprom vor afecta și Moldovagaz, unde Elena Burmistrova este președinte al Consiliului de supraveghere din aprilie 2019.
„Comisia de la Veneția desființează aventura PAS-ului cu transformarea SIS-ului într-un Gestapo/ NKVD veritabil”.

Așa a reacționat fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, după ce Comisia de la Veneția s-a expus pe marginea modificărilor în legea SIS-ul pe care și le-a propus actuala guvernare a R. Moldova.

Într-o postare pe Facebook, politicianul a scris că „opinia Comisiei de la Veneția la proiectul de lege, care oferă SIS-ului și partidului politic care-l controlează, împuterniciri excesive, fără de precedent”.
Membrii-procurori din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor au remis Ministerului Justiției un aviz privind Proiectul de lege care se referă inclusiv la modalitatea de convocare a Adunării Generale a Procurorilor.

„Inițiativa este a priori contrară principiului separării puterilor în stat și creează o marjă excesivă pentru imixtiunea reprezentantului puterii executive în activitatea de autoadministrare a procurorilor/judecătorilor”, se menționează în comunicatul CSP
В Гагаузии появился третий кандидат на должность башкана. Сегодня Центральная избирательная комиссия зарегистрировала кандидатуру Михаила Формузала.
Михаил Формузал выдвигается как независимый кандидат. В период с 17 декабря 2006 — 14 апреля 2015 занимал пост башкана.

Избирательный символ кандидата — бутон цветка с надписью: «Работа, забота, стабильность. Михаил Формузал».
Duminică seară, o fetiță de 3 ani și-a împușcat mortal, din joacă, sora de 4 ani, în casa lor din Texas, într-un caz care ilustrează cum nu se poate mai bine consecințele mortale pe care le are politica permisivă a armelor de foc în SUA
Situație amuzantă în capitală. Un grup de bărbați, antrenați în lucrări de reparație pe strada Cuza Vodă și Dacia, ar fi „smuls din pământ” un semafor.
Un nou incident la Arena Chișinău. Un bărbat a fost rănit la concertul trupei Bi-2, după ce o dronă care filma evenimentul i-a căzut pete față.

Organizatorii spun că de vină este un spectator, care ar fi încercat să dea jos cu mâna aparatul de zbor.
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că mai multe rute regulate de transport nu vor circula astăzi pentru că microbuzele și autobuzele care le operează au rămas fără numerele de înmatriculare.
Partidul “ȘOR” a organizat astăzi manifestații pe câteva autostrăzi din țară.

Potrivit vicepreședintelui formațiunii, deputatul Marina Tauber, acțiunea s-a desfășurat în semn de protest față de ”refuzul Guvernului de a respecta revendicările din rezoluția adoptată duminică, de cei 70 de mii de participanți, și potrivit căreia, statul trebuie să plătească facturile cetățenilor pe trei luni de iarnă”.
Serviciile speciale din Rusia ar fi pus la cale destabilizări în Republica Moldova prin protestele opoziției.

Declarația a fost făcută de către șeful Inspectoratului General de Poliție duminică, înainte de o nouă acțiune de protest din Chișinău, organizată de către Mișcarea pentru Popor. Viorel Cernăuțeanu nu a dat însă numele forțelor politice care ar avea legătură cu acest caz.
„Pentru a distrage atenția de la problemele interne, au găsit un inamic extern în persoana Rusiei. Moldova se confruntă cu un număr imens de probleme cauzate de agenda politică externă și internă a țării. În loc să ducă nemulțumirea oamenilor într-o altă direcție, ei atacă serviciile speciale ruse. Serviciile speciale ruse nu au altceva de făcut decât să se angajeze în spectacole de stradă moldovenești”, așa a reacționat Vladimir Djabarov, primvicepreședintele Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Consiliului Federației.
Partidul politic „ȘOR” a desfășurat astăzi un flashmob la nivel național, ca răspuns la tăcerea guvernării în raport cu revendicarea din Rezoluția votată la mitingul de duminică, 12 martie, de către 70 de mii de cetățeni din toată țara.
Partidul „ȘOR” va continua manifestațiile în stradă, până când guvernarea va plăti facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă.
Creșterea prețurilor, veniturile mici, lipsa locurilor de muncă și sărăcia sunt problemele de ordin economic cu care se confruntă cetățenii Republicii Moldova.

Datele se conțin într-un studiu socialpolitic și referitor la mediul de afaceri, realizat de Magenta Consulting la comanda Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate.
Новый инцидент в "Chisinau Arena". На концерте группы "Би-2" мужчина получил травму лица после падения на него дрона, с которого вели съемку. Организаторы утверждают, что в этом виноват кто-то из зрителей, пытавшийся сбить летательный аппарат рукой. В полиции сообщили, что изучают видеозапись случившегося.

На кадрах видно, как во время концерта в зале несколько человек пытаются помочь мужчине с окровавленным лицом.

Инцидент заметил один из вокалистов Би-2. Он поинтересовался со сцены, все ли в порядке с пострадавшим.
The Ultimate Guide to Using Insta Video Downloader