БУНТ је стање духа
85.4K subscribers
17.6K photos
6.29K videos
27 files
22.4K links
Контакт власника: @buntjestanjeduha

Поштована браћо и сестре, уколико желите да подржите рад БУНТ-а, снажење слободне ријечи и обнове националне мисли поделите наш канал људима у вашем окружењу.
Download Telegram
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📍Манастир Драганац, КиМ

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇪🇺 🇳🇪 — Војна хунта Нигера: Коалиција страних велесила спрема агресију на нашу земљу

🇳🇪 - Нигерска хунта каже да ће се инвазија десити, нагомилавање је у току.

🇳🇪 - Ековас ултиматум је истекао.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣Издато је саопштење затварања ваздушног простора Нигера.

Више летова авио-компанија Ер Франс који лете дуж Сахелске руте отказано је након затварања ваздушног простора Нигера.

— АФ995 Јоханесбург - Париз -скрените за Абидјан🇨🇮
— АФ977 Либревил - Париз полукружно скретање за Либревил🇬🇦
— АФ149 Лагос - Париз отказан🇳🇬
— АФ904 Иаоунде - Париз отказан🇨🇲
— АФ705 Абиџан - Париз отказан🇨🇮

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Петровачка цеста злочин без казне

Хрватски пилоти бомбардовали су на данашњи дан, 7. августа 1995. године, из авиона "МИГ 21", на Петровачкој цести у селу Јањило између Петровца и Кључа, избегличку колону у којој су били Срби који су после "Олује" и напада хрватске војске бежали из Републике Српске Крајине према Србији.

Напад се десио на месту и у време када су пилоти јасно могли да виде колону у којој су били трактори претрпани стварима и народом, цивилна возила, запреге.

У нападу авиона погинуло је 13 особа, међу њима било је четворо деце, двадесетједногодишња девојка која је била у другом стању, једна осамдесеттрогодишња старица. Именом и презименом убијени су српски цивили Мика Ковачевић (1912) из Беглука код Доњег Лапца, Даринка Дане Дрча (1927) и њени унуци Јовица Душана Дрча (1989) и Мирјана Милана Дубајић (1974), сви из Бротиње код Доњег Лапца, Невенка (1984) и Жарко (1986), деца Спасе Рајића из Доњег Лапца, Крстан Обрада Вуковић (1951), рођен у Хан Кули код Бањалуке и његов син Дарко (1982), рођен у Бихаћу, обојица живели у Доњем Лапцу и Бранко Стевана Стјеља (1923) и његов син Мирко (1961) из Надина код Бенковца а више десетина цивила је рањено.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇳🇪 Две афричке државе пребацују снаге ради учешћа у интервенцији у Нигеру

Побуњеници у Нигеру саопштили су да две државе централне Африке. наводно, пребацују снаге ради учешћа у војној интервенцији у њиховој земљи, јавља агенција АНП.

Авиокомпанија "Ер Франс" саопштила је да обуставља авиосаобраћај са Буркином Фасо и Малије – државе које су подржале нове власти у Нигеру. У међувремену, званичне делегације ове две државе стижу у Нигер како би "показале своју солидарност са братским народом".

🇷🇸 t.me/buntcg,
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣Financial Times тајмс је данас објавио огроман чланак о катастрофалним последицама по Европску унију у случају уласка у њу осиромашене и уништене Украјине.

Аутори наводе мишљење Европљана да је пријем Пољске и Мађарске био „застрашујући експеримент”, а Украјина ће се показати као неподношљив терет.

Лист пише: „Украјина још није ушла у ЕУ, али је већ нанела штету заједничком тржишту. Страшно је замислити шта би се десило у случају уласка.

ФТ напомиње да се скоро 62 одсто седмогодишњег буџета ЕУ троши на компензацију пољопривредном сектору и локалним буџетима, а пријем Украјине са њеним колосалним руралним земљиштем потпуно ће опустошити буџет.

Генерално, новине јасно стављају до знања да ризик није вредан тога ... шта мислите, колико онда блефирају око преговора и пријема Србије, ако су и Мађарска и Пољска биле “застрашујући” експерименти? 🍿

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📣Терористичка организација са називом "полиција" је у стану у северном делу Косовске Митровице пронашла и запленила графичке картице за рударење криптовалута, шок бомбе и опрему за узгајање марихуане, потврдио је један од вођа ове терористичке организације који носи титулу "заменик директора полиције региона Север" Ветон Ељшани.

"У стану који је користио С. М. (Србин са Косова) пронађено је и заплењено 60 графичких картица, машина С9 за рударење, 13 вентилатора, посуде за гајење биљака канабиса, електрична лампа за лабораторију, 51 метак и осам шок бомби", навео је Ељшани.

*(Без шок бомби просто није могло да прође, то разумете….)

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🇧🇫🇳🇪 Аирбус Ц295 Ратног ваздухопловства Буркине Фасо прешао је границу са Нигером и вероватно је кренуо ка Ниамеју.

Да ли је реч о делегацији или безбедносним снагама, за сада није познато.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📖❗️ДОСИЈЕ ЖУТА КУЋА (оснивање и рад логора): Жута кућа је назив за специјални албански логор у месту Рибе, у једној кући која је у власништву албанске породице Катучи, недалеко градића Бурел (алб. Бурељ), особе блиске Хашиму Тачију су импровизовале клинику.

У пролеће 1999. године када су отпочели нови жестоки оружани сукоби између албанских терориста и југославенских снага безбедности не само у пограничном појасу, већ и на целој територији АП КиМ, озлоглашена Дреничка група ткз. ОВК, којом је командовао Хашим Тачи киднаповала је велики број грађана, највише Срба, неалбанаца, међу којима је било и Албанаца који су поштовали Р. Србију.

Све жртве су убијане, а њихови органи су преко првобитно Италије продавани на црном тржишту европског и америчког континента, а касније и на Блиском Истоку.

Органи су дистрибуирани на два начина. Први је био глисерима у Италију, одакле су даље продавани на илегалном тржишту по високим ценама у западним европским државама код богаташа који су могли да плате те "услуге". Али је било "купаца" и из САД и Канаде. А други је био у муслиманским земљама Блиског Истока и Мале Азије.

У ове монструозне злочине је умешано најмање 50 особа, углавном блиских сарадника Хашима Тачија, једног од оснивача ткз. ОВК.

У судници Међународног кривичног суда за ратне злочине у Хагу ова прича јесте споменута, али никада није добила судски епилог. Оптужнице је подигао ЕУЛЕКС тек 2011. године, а до данас нису још завршени правосудни поступци.
 
Током читаве 1999. године овај "посао" је цветао и организатори су остваривали енормне приходе новца. Како су сведоци тврдили зарада по једној жртви је била око 50.000 америчких долара.
 
Занимљиво да су умешани у ове криминалне радње овај транспорт радили нормално, тако што су користили аеродром "Мајка Тереза" код Тиране и летели комерцијалним летовима.

Све ово је потврђено у извештају Дика Мартија децебра 2010. године.

*у наредне две објаве ћемо вам оставити имена доказано умешаних, према сведочењима, као и једно сведочење бившег припадника ОВК.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
БУНТ је стање духа
📖❗️ДОСИЈЕ ЖУТА КУЋА (оснивање и рад логора): Жута кућа је назив за специјални албански логор у месту Рибе, у једној кући која је у власништву албанске породице Катучи, недалеко градића Бурел (алб. Бурељ), особе блиске Хашиму Тачију су импровизовале клинику.…
📖❗️ДОСИЈЕ ЖУТА КУЋА: СВЕДОЧЕЊЕ ЗАШТИЋЕНОГ СВЕДОКА
 
Приликом истраге у вези овог најмонструознијег и најбизарнијег злочина у 20. столећу, неколико сведока је дало исказе, али су тражили заштиту.
 
Први заштићени сведок, као бивши припадник ткз. ОВК испричао следеће:

💬- "Обавио сам четири испоруке током 1999. године 20. јула, 23. јула, 2. августа, 3. августа. Мој претпостављени је био
Петрит Агушоли, који ми је за прву туру рекао да се Решад Зајми распитивао за људе који би обавили 'неки посао'. Решадова група је важила за веома опасну и деловала је у рејону Клине.
Мени је речено да одвезем камион од Пећи до Призрена. Да ништа не питам, већ да урадим све како ми се каже јер ћу само тако доживети дубоку старост. Са мном у старом прашњавом камиону је био и Агушоли. Возили смо се око сат и по времена. По завршеној вожњи Агушоли ми је наредио да идем према Сувој Реци. После 15 минута вожње пошто смо прошли село Љутоглав сишли смо са пута до једне куће са III спрата. Чекала нас је група 30 заробљених Срба које су чували десетак наоружаних припадника ткз. ОВК.
Заробљени Срби су били изморени, крвави и прашњави, вероватно су дуго пешачили. Ту нисам видео ништа необично, јер сам мислио да ћемо те Србе водити на размену заробљеника. Један од заробљеника је рекао да се зове Драган Јоцимовић из села Шилово код Гњилана и да има 40 година. Остало су билли Срби из Ратимља, Оптеруште и др.
Возио сам их у камиону до Призрена, тамо је Агушоли изашао, а ушла су два Овекаовца у цивилу, и имали смо пратњу четири припадника ткз. ОВК иза нас у ауту. Када сам питао где треба да возим речено ми је да ћутим.
По изласку из Призрена ми је пукла гума, па смо се кратко задржали, док су поред нас прошли заробљени Срби, њих 15 и то у пратњи џипа пицгауера са ознакама ткз. ОВК. У тој групи сам препознао Властимира Стевановића из Призрена, стар око 30 година, мршав. На питање једног из њихове пратње шта ће са њима, добио сам одговор да ће 'сећи дрва' у Албанији. Међу том групом било је и униформисаних припадника (војска и полиција). Они су кренули десно на планину Паштрик.
Наставили смо у Кукеш, а преко граничног прелаза нико нас није дирао нити шта питао. Ту је била гужва у супртоном смеру јер су се албанске избеглице враћале на КиМ. Стигли смо око 16 сати. Кратка пауза па смо скренули на север. Тамо смо испоручили заробљене Србе и вратили се у Призрен.
Наредна тура била је 23. јула око 09:00 сати. Тада нас је код Суве Реке чекао Исмет Тара, вођа банде на овом подручју. Тада смо покупили лешеве војника умотане у сиву ћебад. Осетио сам мирис свеже крви, а видео сам и мушкарце и жене. Били су то Срби из Ораховца, Гњилана и Суве Реке. Посипали су их неким прашковима и течности за сузбијање непријатних мириса. Опер смо ишли до Кукеша, где смо стигли око 12:30 сати.
После Кукеша сам скренуо на југ, а на завршетку вожње сам видео Енвера Цоколија из ШИК (албанске обавештајне службе). Он је до 1991. године радио у Приштини, као припадник МУП-а Србије. Цоколи је иначе био поверљив човек Башкима Газидеде, директор ШИК-а деведесетих година.
Наша пратња из 'голфа' је истоварила камион у маскама и рукавицама. Убацивали су лешеве у већ ископане јаме. Посао је трајао више од сат времена. То место је било пусто, подсећало ме на Авганистан. Вратили смо се у Призрен, а после и у Пећ да вратимо људима камион.
Мој сувозач кога нисам познавао је рекао да ће ме поново звати. Наредних пута у Албанији су нас дочекивали људи из ШИК-а међу којима је био и Самури Амре. Неке испоруке је обављао и мој брат.”

 
🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
БУНТ је стање духа
📖❗️ДОСИЈЕ ЖУТА КУЋА (оснивање и рад логора): Жута кућа је назив за специјални албански логор у месту Рибе, у једној кући која је у власништву албанске породице Катучи, недалеко градића Бурел (алб. Бурељ), особе блиске Хашиму Тачију су импровизовале клинику.…
📖❗️ДОСИЈЕ ЖУТКА КУЋА:ИМЕНА ОДГОВОРНИХ
 
Имена која су сведоци означили као умешани у рад Жуте куће су:
 
1. Хашим Тачи, командант Дреничке групе ткз. ОВК... уједно он је био на челу читавог ланца трговине људским органима.

2. Рамуш Харадинај командант оперативне зоне Дукађин на западу КиМ. Организовао је киднаповања људи и пребацивање у Републику Албанију.

3. Даут Харадинај, заменик свог брата Рамуша који је оджавао везе са Турском и муслиманским земљама на Блиском Истоку.

4. Наим Маљоку, припадник ткз. ОВК, организатор пребацивања у Албанску Републику.

5. Алија Љујај из Елбасана, криминалац са добрим везама на Блиском Истоку који је проналазио купце и доносио новац.

6. Бернар Кушнер, шеф мисије УНМИК-а на окупираном Косову и Метохији од јула 1999. до јануара 2001. године.

7. Сабит Геци, блиски сарадник Хашима Тачија, задужен за пребацивање ухапшеника са Космета у Републику Албанију.

8. Јусуф Сонмез, лекар из Турске који је у Бурелу обављао све те операције зашта је добио надимак "турски Франкештајн".

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Један видео запис из едиције “Браво комшије”, па вам у целости преносимо две најновије хрватске пословице: Фак дем и Факин шит🤬

🇷🇸t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🤦‍♂️ 🤮 Што се Ал Каиде тиче, они су сад “freedom fighters” а не терористи, тако да знате.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
❗️🇭🇷🇬🇷 Хрватски навијачи дивљали по Атини: Једна особа погинула, 96 особа ухапшено

▪️Група од 150 до 200 навијача Динама стигла је организовано друмским путем у Грчку, уочи утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона између АЕК-а и Динама, и упутила се ка Атини.

▪️ЕРТ наводи да су навијачи Динама у понедељак касно увече дошли до стадиона АЕК-а и напали навијаче тог клуба.

▪️Дошло је до жестоке туче, у којој су коришћени молотовљеви коктели, палице и други предмети. У жестокој тучи убијен је двадесетдвогодишњи навијач грчког АЕК-а, пошто је задобио више убода ножем

▪️Јаке снаге полиције које су стигле на место сукоба, употребиле су сузавац и ухапсиле укупно 96 особа.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
❗️КиМ: Обијена црква у Сувом Долу код КМ, терор се наставља

▪️"Непозната лица" обила су током ноћи цркву посвећену Светој Петки у Сувом Долу Протојереј Далибор Лазић је први затекао обијена врата.

▪️Данас се у Сувом Долу обележава сеоска слава, Света Петка Трнова у народу позната као Света Параскева, и на сам дан славе мештане су приликом доласка на јутарњу литургију сачекала обијена врата цркве која је посвећена управо овој светитељки.
🇷🇺Захарова: Кијев тргује органима украјинских војника, сарађују и са ОВК

Русија има податке да трговином органима владају, или да су, у најмању руку, у то умешани лидери некадашње ОВК-а, док се једном од вођа ове терористичке организације суди у Хагу, написала је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у ауторском чланку за "Расијскују газету".

ОВК и даље функционише, али под другим именом, и постоји могућност да је присутна у Украјини као плаћеничка организација, навела је.

"Украјину од касних 1990-их година прате скандали везани за илегално вађење органа из тела мртвих, што је погоршало социо-економску ситуацију у земљи", указала је Захарова. "Од раних 2000-их, проблем је у порасту. Додатни подстицај овом процесу дали су оружани државни удар у Кијеву у фебруару 2014. и сукоб у Донбасу који је уследио", додала је.

🇷🇸 t.me/buntcg
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Samsung HW-B650: A Powerful Soundbar for an Immersive Audio Experience